Overslaan en naar de inhoud gaan

Drive In Bios levert bijna €20.000,- op voor Stichting Sailing Kids

22/11/2017
Sailing Kids ontving 2 cheques

De Drive In Bioscoop die de Tafelronde en de Ladies’ Circle op 27 en 28 oktober jl. gezamenlijk organiseerden op het terrein van Nolet Distillery aan de Buitenhavenweg in Schiedam, heeft 19.645,48 opgeleverd voor Stichting Sailing Kids. Met dit bedrag kan Sailing Kids twee zeilweken organiseren voor gezinnen met chronisch en/of ernstig zieke kinderen.

Voldoende opbrengst voor twee zeilweken voor zieke kinderen

“Ons streven was om 9.000,- op te halen voor één zeilweek”, vertelt de organisatie. “Dat we nu twee zeilweken kunnen aanbieden is natuurlijk fantastisch en boven verwachting.” Het geld is bijeen gebracht vanuit sponsoring door tal van Schiedamse ondernemers, kaartverkoop en de verkoop van loten en snacks. Dit leverde een bedrag van ruim 13.000,- op. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) heeft dit bedrag met 50% verhoogd, zodat Sailing Kids een bedrag van bijna 20.000,- kan bijschrijven.

Annelies Blom, bestuurslid bij Sailing Kids: “De drive in bios is zo’n leuke en originele actie en we zijn echt superblij met deze opbrengst! Met dit bedrag kunnen we zo’n 12 gezinnen met een ernstig of chronisch ziek kind een zeilweek aanbieden.”

Met dank aan 700 bezoekers

Zo’n 700 mensen - van jong tot oud – kochten een kaartje voor een van de vier filmvoorstellingen. Voor elke bezoeker sponsorde McDonald’s Spaanse Polder een hamburgermaaltijd die direct aan de auto werd geserveerd. De meeste bezoekers waren Schiedammers, maar zo’n 35% kwam van elders uit de regio. De reacties van de bezoekers waren zo positief dat de organisatie de mogelijkheden bekijkt om het event volgend jaar opnieuw te organiseren voor een ander goed doel.  

Extra € 10.000,- voor Sailing Kids dankzij bemiddeling LC04

Alsof 1 cheque nog niet genoeg was, overhandigden de Ladies ook nog een tweede cheque twv € 10.000,- aan Sailing Kids. Dit bedrag is tot stand gekomen door bemiddeling van LC04 met een niet nader te noemen fonds. Hiermee kan Sailing Kids nog een derde zeilweek bekostigen.