Overslaan en naar de inhoud gaan

Een bus voor Fleur

11/04/2017
Couty overhandigt de sleutel van de bus aan Ivo van Samen Bijzonder

Bijzonder

In januari 2016 stapte ze de huiskamer binnen van een van onze ladies. Wij staan op het punt om een nieuw goed doel te kiezen voor het komende bestuursjaar en zij gaat ons een presentatie geven waarom we de ‘Driestroom, Samen Bijzonder’ moeten kiezen. Wat ze niet weet, is dat zij met haar grote glimlach en ontwapenende blik onze harten al heeft gestolen nog voordat ze een woord heeft gezegd.

“Hoi”, giechelt ze, “Ik ben Fleur en ik woon in Gennep. Mijn Papa heet Robert, mijn mama Astrid en ik heb 2 broers, Rob en Sam. Ik ben 23 jaar en geboren met down syndroom en daarom ben ik heel speciaal. Toen ik 4 jaar was kreeg ik leukemie en toen ik 6 jaar was ook nog een herseninfarct. Mijn rechterkant heeft veel kracht verloren. Daarom heb ik 24 uur per dag hulp nodig om me heen, ook omdat ik epilepsie heb. Ik ben ook niet verkeersveilig dus moet iemand me altijd halen en brengen. Nu lijkt dit allemaal misschien heel erg , maar dat is niet hoor”, benadrukt ze.  “Thuis vind ik het heerlijk, maar ik heb ook heel graag leeftijdsgenoten om me heen. Daarom ben ik helemaal blij met ons woonproject, Samen Bijzonder van Ivo en Pauline, Jurre en Joppe.”

Droom

Ivo neemt het stokje over: “Pauline en ik hadden een droom. Samen met ons gezin een thuis bieden aan jong volwassen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. En die droom gaat uitkomen. Het huis wordt in augustus opgeleverd en dan zullen we 24 uur, 7 dagen in de week zorgen voor 7 jong volwassen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zoals Fleur. We kunnen niet wachten om hen een zo’n fijn, prettig, gezellig huis aan te kunnen bieden met structuur en regelmaat.”

Alle ladies zijn enorm onder de indruk van de presentatie. We vinden het onwijs bijzonder dat Ivo en Pauline hun baan hebben opgegeven, om met hun twee kinderen te gaan zorgen voor zeven kinderen met een beperking.

“We zijn straks met z’n elven” vervolgt Ivo. “En dat past allemaal niet in mijn autootje. We hebben een bus nodig, om straks met elkaar op pad te gaan en we hopen dat jullie ons daarbij willen helpen.”

Bijzonder moment

Het is een jaar later. Couty, onze voorzitter, stapt samen met Christine in de auto. Ze rijden naar het huis van Samen Bijzonder, dat bijna af is. De moeder van Fleur, Astrid, en Ivo staan al te wachten en begroeten de Ladies met een warme knuffel. Couty overhandigt de sleutel van een supermooie bus aan een dankbare en ongelooflijke blije Ivo. “Wat een bijzonder moment” zegt hij. “Wat bijzonder dat jullie ons hebben willen helpen en dat het ook nog is gelukt.”

Voor ons blijft het vooral bijzonder, dat er mensen zijn als Ivo en Pauline.