Overslaan en naar de inhoud gaan

Geschiedenis

Ladies' Circle Schiedam is, net als veel andere circles, opgericht door echtgenotes van de plaatselijke Ronde Tafel. Officieel gebeurde dat op 8 oktober 1983, een datum die nog elk jaar feestelijk wordt "herdacht". Momenteel bestaat onze Circle uit 18 leden wonend in Schiedam en Vlaardingen.

Zoals onze naam al zegt bestaat onze circle alleen uit "ladies". Wij zijn een club dynamische jonge vrouwen tot 45 jaar, uit alle soorten beroepsgroepen.

Gemiddeld 3 x per twee maanden komen we samen. In ieder geval elke 1e dinsdag in de maand bij een van de leden thuis voor een vergadering, waarbij vaak gastsprekers worden uitgenodigd die iets met het jaarthema of met een van onze goede doelen te maken hebben. Daarnaast organiseert het bestuur ook allerlei soorten activiteiten buiten de deur. Dit kan variëren van een etentje, een sportieve of juist ontspannde avond, of een uitstapje. En last but not least komen we bij elkaar om geld te verdienen voor een goed doel. Dit doen we door middel van acties, maar ook met diensten (zie hiervoor ook onder het kopje "activiteiten - nieuws" op deze website).

Ladies' Circle Schiedam is onderdeel van Ladies' Circle Nederland. Vriendschap en Service is het motto van LC Nederland. De zes harten in het rood-wit-blauw-embleem symboliseren de volgende doelstellingen:

  • het bevorderen van vriendschap
  • het bevorderen van een positieve levenshouding van de leden
  • het bevorderen van verdraagzaamheid
  • het bevorderen van eerlijkheid en openheid ten opzichte van alle medemensen
  • het versterken van het besef dat ieder lid op haar eigen wijze de gemeenschap behoort te dienen
  • het bieden van service ten dienste van de samenleving

De zes harten in het embleem van Ladies’ Circle Nederland, symboliseren deze doelstellingen. Het embleem is uitgevoerd in de nationale kleuren rood, wit en blauw.

Ladies' Circle Schiedam is de trotse moeder van LC Voorne (LC40) en de Hoekse Circle (LC55).