Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting De BuurTvrouw Schiedam

De Buurtvrouw verbindt buren en versterkt het saamhorigheidsgevoel, individualisering en vereenzaming nemen af. De wijkeconomie wordt versterkt, door in de buurt in te kopen en aanvullend aanbod te bieden. Artikelen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, door mensen met een beperking, kunstenaars & buurtgenoten. De straat, buurt en stad worden leuker. 

Mensen met een beperking, kunnen ook iets geven en betekenen voor een ander. Bij de Buurtvrouw krijgen zij de gelegenheid hun kennis, kunde en kwaliteiten te laten zien en te participeren.

Mensen met een (arbeids)beperking, werken door de gehele organisatie. Zij leren door te werken, in de bediening, de winkel, de tuin en keuken of bij het onderhoud. Het werk passen we aan, zodat het aansluit bij de (leer) mogelijkheden van de deelnemer. Hierdoor bouwt de deelnemer/assistent werkervaring op.

Zonder vrijwilligers geen Buurtvrouw. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers, de website is gemaakt door vrijwilligers. Mensen die vol toewijding meewerken aan hun en onze buurtzaak. De meeste functies worden vervuld samen met assistenten met een beperking. 

Voor meer informatie zie: www.buurt-vrouw.nl